2033. május 5. csütörtök este

18:10

Kijelentkezem az „irodából” elsétálok a földalattihoz és a pár megállóra lévő sportboltba megyek.

Állítólag már nyomtatható a legújabb stoplis, amiben Beke Péter, a Bayern focistája is játszik. A csuka szó szerint látja a labdát, ott lesz elasztikusabb, ahol találkozik a labdával, így 20%-al megnöveli a lövés erejét. Az üzletben beülök a nyomtató elé, speciális zoknit húzok, ami szkenneli a lábfejem, majd a felkínált színkombinációk és a vélt futballtudás kiválasztása után 10 perc alatt kinyomtatja a cipőket.

Az emberek zöme a szabadidős cipőit már évek óta inkább nyomtatja, mivel ezek min. 30000 mm-ig vízállóak, lélegzőképességük 30000g/24hr.

Hétvégén meccs lesz a haverokkal, talán ezzel a cipővel végre menni fog a góllövés…

Sietnem kell, este 20:30 kor moziba megyünk. Szeretem a régi, hagyományos mozitermeket, ahol többedmagammal 2D-ben nézzük a filmet. Egyre ritkább, manapság a legtöbb multiplex moziban az embereket, mint a vadászpilótákat az ülésekbe szíjazzák egy okosvászonból készült kupola alá, ahol úgy érzi, hogy a sztori egyik szereplője lett. Ehhez a legújabb, filmnek már alig nevezhető virtuális térben játszódó, a nézőhöz igazított történeteknek már semmi köze a régi klasszikus filmekhez. Jobban hasonlítanak egy sokszereplős online szerepjátékhoz (MORPG).

 23:15

Mozi után hívunk egy dróntaxit és elrepülünk vele a Kékestetőre, hogy megnézzük a holdfogyatkozást. Sajnos a légszennyezettséget felváltotta a drónszennyezettség. A város fölött folyamatosan csomagokat szállító-40-100 cm-es, illetve egyre több, 2-4 főt szállító 4 propelleres 2-3 m-es drón zümmög. Este csak a jelzőfényeket látni, nappal pedig mint egy sáskaraj betakarják az eget. Szerencsére 24:00-06:00-ig repülési tilalom van, így a Kékestetőről vissza csak reggel jöhetünk.

Sebaj, egy cipősdoboz méretű kemping szettet lehet a taxi landoló mellett bérelni, amiben egy fűthető vásznas, gombnyomásra felfújódó sátor és matrac van. Szerencsére a vadkempingezést még valahol megengedik…

Szerző: J.C.

17 év
50 oktató
1000+ ajánlás